Over de club

Historie

Schermclub Den Bosch kent een rijke historie. De vereniging komt voort uit de Bossche Schermvereniging De Troubadours (1951) en Zaal Verwijlen (1981). Sinds 2011 is Schermclub Den Bosch gevestigd in de De Plek in ‘s -Hertogenbosch. Op 30-06-2017 vierde Schermclub Den Bosch haar vijfde verjaardag en de opening van haar nieuwe schermzaal op de tweede etage van De Plek (voorheen Flik-Flak).

textimage_image

Jeugdtraining

Jeugdtrainingen kenmerken zich door een speelse aanpak waarbij alle basisvormen van het schermen worden behandeld.
De jeugdtraining is van 17.00 uur tot 18.00 uur op dinsdag en donderdag.  Op donderdag is er een extra pupillentraining van 18.00 uur tot 19.00 uur. De jeugdtrainingen worden gegeven door Cheryl de Jong en Konrad Veenenbos.

 

Extra Individuele training

Ook is het mogelijk om extra individuele les te krijgen. Voor informatie kun je terecht bij Maître Roel Verwijlen.
Lessen kunnen variëren van 15 min. 30 min. of 60 min. Voor meer info neem contact op met Roel.

textimage_image

Avond groepstraining

Op dinsdag, woensdag en donderdag ligt het accent op sparring en worden de clubleden daarnaast individueel getraind.
De trainingen worden op alle dagen voorafgegaan door een uitgebreide warming-up waarbij aandacht wordt besteed aan o.a. snelheid, explosiviteit, coördinatie, kracht, conditie en voetenwerk.
De avondtrainingen staan onder leiding van hoofdtrainer Maître Roel Verwijlen.

Trainers

De hoofdtrainer van Schermclub Den Bosch is Maître Roel Verwijlen (1956). Hij is verantwoordelijk voor alle technische zaken bij de club. Roel genoot zijn opleiding tot schermleraar (Maître, schermleraar niveau 5) aan het CIOS te Overveen. Na deze opleiding ging hij vaak naar het buitenland om zijn schermkennis te vergroten. Verwijlen is onder meer in Moskou geweest om de Russische school te leren kennen en ook heeft hij een opleiding in Hongarije gevolgd.

Naast gediplomeerd sportleraar is hij ook in het bezit van het zeer exclusieve diploma MasterCoach van het NOC*NSF. Bij de Olympische spelen van Athene, Beijing, Londen en Rio de Janairo was Roel aanwezig als coach, met als beste resultaat de 8e plaats van zijn zoon Bas. Roel heeft ruim 25 jaar zijn eigen schermzaal gehad in Oss “Zaal Verwijlen”, deze club is een van de meest succesvolle clubs uit de vaderlandse schermgeschiedenis. Vele nationale en internationale successen werden door schermers van “Zaal Verwijlen” behaald en vele van zijn oud-leerlingen zijn hem gevolgd naar Den Bosch. Vanaf 1990 tot 2014 is Roel Verwijlen als bondcoach meegestuurd om Nederlandse schermers te begeleiden op EK’s, WK’s, jeugd WK’s en Olympische Spelen. Naast vele Wereldbeker-overwinningen van zijn leerlingen zijn er ook een aantal medailles op WK’s en EK’s behaald.

Voor individuele lessen kun je altijd buiten de vaste trainingen een afspraak maken met onze Maître.

textimage_image

Jeugd- en assistent-trainers Schermclub Den Bosch

De jeugdtrainingen worden gegeven door wedstrijdschermers Cheryl de Jong en Konrad Veenenbos. De Jong en Veenenbos hebben zowel in Nederland als daarbuiten prachtige resultaten weten neer te zetten, waaronder diverse nationale titels. Het enthousiasme dat de twee uitstralen, proberen zij zoveel mogelijk over te brengen op de nieuwe generatie schermers.