Trainers
De hoofdtrainer van Schermclub Den Bosch is Maître Roel Verwijlen (1956). Hij is verantwoordelijk voor alle technische zaken bij de club. Roel genoot zijn opleiding tot schermleraar (Maître, schermleraar niveau 5) aan het CIOS te Overveen. Na deze opleiding ging hij vaak naar het buitenland om zijn schermkennis te vergroten. Verwijlen is onder meer in Moskou geweest om de Russische school te leren kennen en ook heeft hij een opleiding in Hongarije gevolgd.

Naast gediplomeerd sportleraar is hij ook in het bezit van het zeer exclusieve diploma MasterCoach van het NOC*NSF. Bij de Olympische spelen van Athene, Beijing, Londen en Rio de Janairo was Roel aanwezig als coach, met als beste resultaat de 8e plaats van zijn zoon Bas. Roel heeft ruim 25 jaar zijn eigen schermzaal gehad in Oss “Zaal Verwijlen”, deze club is een van de meest succesvolle clubs uit de vaderlandse schermgeschiedenis. Vele nationale en internationale successen werden door schermers van “Zaal Verwijlen” behaald en vele van zijn oud-leerlingen zijn hem gevolgd naar Den Bosch. Vanaf 1990 tot 2014 is Roel Verwijlen als bondcoach meegestuurd om Nederlandse schermers te begeleiden op EK’s, WK’s, jeugd WK’s en Olympische Spelen. Naast vele Wereldbeker-overwinningen van zijn leerlingen zijn er ook een aantal medailles op WK’s en EK’s behaald.

Voor individuele lessen kun je altijd buiten de vaste trainingen een afspraak maken met onze Maître.

Tel.nr: 06 518 346 92
E-mail: roel@schermclubdenbosch.nl

Jeugd- en assistent-trainers Schermclub Den Bosch

  • Cheryl de Jong: jeugdtrainster
  • Konrad Veenenbos: assistent-trainer

De jeugdtrainingen worden gegeven door wedstrijdschermers Cheryl de Jong en Konrad Veenenbos. De Jong en Veenenbos hebben zowel in Nederland als daarbuiten prachtige resultaten weten neer te zetten, waaronder diverse nationale titels. Het enthousiasme dat de twee uitstralen, proberen zij zoveel mogelijk over te brengen op de nieuwe generatie schermers.