Terug naar overzicht

Schermclub Den Bosch in de prijzen op de NK equipe, NK en NJK!

13 juni 2019

Het is weer een succesvol schermjaar voor Schermclub Den Bosch. Er zijn weer verschillende titels en medailles binnen gehaald op de NK equipe (teams), NK senioren en NK voor de jeugd.

NK Equipe

Op 12 mei werd het dames team van Schermclub Den Bosch Nederlands kampioen degen! Cheryl de Jong, Day de Wijn en Michaela Kock wonnen in de finale van RobbSchermen uit Alphen aan den Rijn. Gefeliciteerd dames!

Ons heren team behaalde een mooie tweede plaats tijdens dit NK teams. Bas Verwijlen, Colin Keppel en Tom Bontes schermde heel de dag sterk maar verloren helaas de finale van Scaramouche uit Arnhem.

NK Senioren

In het weekend van 25 en 26 mei waren de Nederlandse kampioenschappen individueel in Rotterdam. Colin Keppel werd daar Nederlands kampioen! Colin was direct geplaatst voor de finale dag zondag en won zijn spannende finale 15-14 van Rafael Tulen van Scaramouche

Cheryl de Jong behaalde een mooie zilveren medaille! Cheryl was niet direct geplaatst voor de finale dag vanwege een blessure en begon op de zaterdag tijdens de voorrondes. Zij won alles in haar poule en mocht door naar de zondag. Na zeer goede eliminaties gespeeld te hebben verloor ze de finale van Kelly Boone van Zaïr, Rotterdam met 15-11

NJK

Ook de Nederlandse kampioenschappen voor de jeugd zijn weer geweest. Op zaterdag 8 en zondag 9 juni kwam onze jeugd in actie. Dit leverde mooie resultaten op. Luca van Grinsven werd Nederlands kampioen pupillen! Gefeliciteerd Luca!

Op zaterdag werd Kyano Pieters tweede bij de jongens benjamins! Dit is Kyano’s eerste medaille op een NJK en we hopen op meer in de toekomst. Katie Staneke schemt nog geen jaar maar mocht een mooie bronzen medaille mee naar huis nemen na het NJK, ga zo door Katie. Op de zondag werd Linda Jans 3e bij de dames junioren en ook Arne Kraaijeveld ging in de categorie jongens pupillen met een bronzen medaille naar huis. We zijn trots op al onze deelnemers, ga allemaal zo door!

.