Terug naar overzicht

Dutch Open 2023 Sponsored by Leon Paul

9 augustus 2023

Tot onze grote vreugde mag Schermclub Den Bosch bekendmaken dat de Dutch Open ook in 2023 zal plaatsvinden. In het weekend van 25 en 26 november gaan zowel de jeugd als de senioren de degens kruisen in een gloednieuwe sportfaciliteit: Het Rodenborch College in Rosmalen.

Na het grote succes van vorig jaar heeft Schermclub Den Bosch vanaf het begin de intentie gehad om een vervolg te geven aan haar eigen toernooi. De Dutch Open werd in 2022 bezocht door zowel nationale als (inter)nationale topschermers. Viervoudig Olympiër Bas Verwijlen nam eveneens deel aan het toernooi in zijn thuishaven en wist zelfs de overwinning op zijn naam te zetten.

Waar in 2022 de Maaspoort-hal als decor diende voor het spektakel, zal dit jaar het Rodenborch College het toernooi huisvesten. Het Rodenborch College is een bekende middelbare school in Rosmalen en omstreken en staat er mede om bekend leerlingen te begeleiden die school combineren met topsport.

Equipe-toernooi   

De organisatie van de Dutch Open heeft voor de editie van 2023 een nieuw element bedacht. Op zaterdag 25 november vindt er namelijk ook een equipe-toernooi plaats. Senioren en jeugd vanaf cadet mogen deelnemen aan het equipe-toernooi. Het equipe-toernooi zal aan het begin van de middag plaatsvinden zodat de jeugd in de ochtend de kans krijgt om individueel uit te komen.

Programma                 

Op zaterdag 25 november zal het toernooi starten met de jeugd (individueel) waarna in de middag het equipe-toernooi van start gaat. Op zondag 26 november mogen de senioren (individueel) aan de bak.

Leon Paul 

Leon Paul steunt de Dutch Open door het toernooi van lopers en andere benodigdheden te voorzien. Daarnaast zal Leon Paul Germany het gehele weekend aanwezig zijn zodat schermers diverse spullen kunnen aanschaffen en/of repareren.

Adres en Nahouw             

Het Rodenborch College is gevestigd aan het Rietpad 4 te Rosmalen. Inschrijven kan via de website van de Nahouw of door een e-mail te sturen naar Dutchopen@schermclubdenbosch.nl. 

**Het programma is nog onder voorbehoud. Indien noodzakelijk, past de organisatie het programma aan.